باداب سورت

چشمه‌های باداب سورت

چشمه‌های باداب سورت در استان مازندران، جنوب شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، دهستان پشت کوه، سه راهی تلمادره، حدفاصل روستاهای اروست و مال خواست و حوالی جنگلهای کیاسر قرار دارد.

این چشمه‌ها از شمال به ارتفاعات و تپه‌های پوشیده از جنگل‌هایی با درختان سوزنی برگ می‌رسد و از جنوب مشرف به دره‌های پایین دست و از شرق در مجاورت ارتفاعات پوشیده از گیاهان بوته‌ای و درختچه‌ها است.

غرب آن را نیز روستای اروست احاطه کرده است.

این چشمه‌ها در بلندای ۱۸۴۱ متری از تراز دریا است. اطراف چشمه پوشیده از درختچه‌های زرشک وحشی و بالاتر از آن پوشیده از جنگل‌های سوزنی برگ است.

این باداب شامل چندین چشمه با آب‌های کاملاً متفاوت از لحاظ رنگ، بو، مزه و حجم آب است.

چشمهٔ پرآب دارای آب بسیار شور و استخری با قطر حدود ۱۵ متر و عمق زیاد است.

چشمهٔ دوم که در بالادست و شمال غربی این چشمه قرار دارد، ترش مزه و دارای آبی به رنگ قرمز و نارنجی است، در اطراف چشمه کمی رسوب آهن نشسته‌است.

جریان آب‌های رسوبی و معدنی این چشمه‌ها طی سال‌ها، در شیب پایین دست کوهستانی خود، حوضچه های پلکانی بسیار زیبا به رنگ‌های نارنجی، زرد و قرمز در اندازه‌های مختلف پدیدآورده‌ است.

این طبقات و حوضچه‌ها در واقع جاذبهٔ اصلی و ویژگی منحصر به فرد چشمه‌های باداب سورت است. زیبایی این طبقات و محل ویژهٔ قرارگیری چشمه در دامنهٔ کوهستان و چشم‌اندازهای اطراف به ویژه در غروب تحسین‌برانگیز است.

این چشمه‌ها به دلیل داشتن ساختار پیچیده زمین‌شناسی در بدترین شرایط خشکسالی هم پر آب می باشد.

ثبت ملی و حریم حفاظتی

باداب سورت در حال نابودی کامل است. با انبوه گردشگران بازدیدکننده از باداب سورت، این منطقه عاری از هر گونه مانع جداکننده، حصار، نگهبان و حتی یک تابلوی اطلاعات یا راهنمایی یا هشداردهنده است که نشان‌گر بی‌توجهی شگفت‌آور مسئولان است.

این چشمه توسط سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۷ پس از کوه دماوند به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

از سال ۹۵ با زحمت زیاد و سنگ چین کردن محوطه اطراف این حوضچه‌ها از ورود بازدید کنندگان به داخل این مناطق که در حال تخریب و فرسایش می‌باشد، جلوگیری می‌کنند.

مازندران یکی از استان‌های خرم خطه‌ی شمالی کشور است که سرسبزیش چنان چشم نواز است که روح را جلا بخشیده و باعث طراوت وجود می‌شود.

این استان که در بخش طبیعت‌گردی، یکی ازقطب‌های گردشگری کشور محسوب می‌شود، هرساله پذیرای نزدیک به دوازده میلیون گردشگر داخلی و ده‌ها هزار توریست خارجی است و تنها استانی است که با سه محور هراز، کندوان و سوادکوه با مرکز کشور مرتبط می‌‌باشد. سه فرودگاه دشت ناز ساری، نوشهر و رامسر ارتباط هوایی آن را با بقیه نقاط برقرار ساخته و راه آهن شمال یکی از شعبه‌های اصلی راه آهن سراسری نیز از آن عبور می‌کند.

مازندران یکی از آن استان‌هایی محسوب می‌شود که جاذبه‌هایش در مغز نمی‌گنجد و به حدی وسیع است که فقط نام بردن از جاذبه‌هایش یک شبانه روز وقت می‌خواهد.

لغو دیدگاه

مطالب مشابه

محوطه باستانی بندیان
دره آل
عکس قدیمی مشهد